Σε άτυπο lockdown προχωρά η Πάτρα σε εστίαση, φούρνους και άλλους κλάδους.....


Σε άτυπο lockdown προχωρά η Πάτρα σε εστίαση, φούρνους και άλλους κλάδους – Θα λειτουργούν κάποιες μέρες την εβδομάδα - Η ακρίβεια πνίγει την τοπική οικονομία




Ο εφιάλτης της ακρίβειας γονατίζει την οικονομία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής καθώς το κόστος της ενέργειας και η αύξηση των πρώτων υλών διαμορφώνουν ένα αδιανόητο μέχρι πριν λίγο καιρό εκρηκτικό μείγμα.

Επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Πάτρα και την υπόλοιπη Αχαΐα, από τον χώρο της μεταποίησης, την αρτοποιία. την επεξεργασία αλεύρων, την εστίαση – αναψυχή και το εμπόριο, καλούνται να διαχειριστούν καταστάσεις οι οποίες προκαλούν οικονομικό «βέρτιγκο» ενώ ήδη έχουν αρχίσει να καταγράφονται τα πρώτα λουκέτα.

Μονάδες μεταποίησης, που είναι ενταγμένες στη δύναμη του επιμελητηρίου Αχαΐας, εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο να αναστείλουν τη λειτουργία τους, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς με τις υπάρχουσες συνθήκες, αδυνατούν να καλύψουν τόσο το κόστος της ενέργειας όσο και την κατακόρυφη αύξηση των πρώτων υλών.

Αρτοποιία στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, ήδη έχουν ενημερώσει τη συντεχνία ότι εξετάζουν το σενάριο να λειτουργούν το πολύ τρείς με τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες να παραμένουν κλειστές.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον max fm, στην εκπομπή «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» με τον Γιάννη Γεωργόπουλο ο πρόεδρος της συντεχνίας αρτοποιών Πάτρας Νώντας Ανδρεόπουλος, πολλά αρτοποιία προσανατολίζονται στο πάγωμα της παραγωγής άρτου και την προμήθεια έτοιμου προϊόντος από άλλες μονάδες, καθώς το κόστος είναι ασύμφορο.

Ανάλογο σκηνικό έχει διαμορφωθεί και στο χώρο της εστίασης – αναψυχής στην πόλη της Πάτρας. Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων προσανατολίζονται να τις λειτουργούν μόνο τις θεωρούμενες «καλές» ημέρες, για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για την ενέργεια και τις πρώτες ύλες.

Το μέλος της εστίασης Πάτρας και του ΣΚΕΑΝΑ Τάκης Ματθαιόπουλος σε δηλώσεις του στην εκπομπή τόνισε, ότι για να αντιμετωπίσει μία επιχείρηση τα έξοδα και να είναι βιώσιμη, θα πρέπει να πουλά τον καφέ πάνω από 4 ευρώ και το φαγητό πάνω από 15 ευρώ τη μερίδα.

Ανέφερε επίσης, ότι το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου στην Πάτρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το δίλλημα, λουκέτο με πολύ κόσμο αλλά ανεπαρκή έσοδα ή λουκέτο με λίγο κόσμο μετά από αύξηση τιμών και όσο αντέξουν.

«Τσουνάμι» στο εμπόριο

Τραγική είναι η κατάσταση και στο χώρο του εμπορίου καθώς ήδη τα πρώτα λουκέτα λόγω αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος είναι γεγονός. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Γιώργος Βαγενάς αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στον max fm ότι μεγάλη μονάδα που δραστηριοποιείται στην περιοχή, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της και να ανοίγει μόνο για την κάλυψη όσων παραγγελιών είναι εφικτό.


πηγή 


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Email: dinoskiato9@gmail.com

ΤΗΛ.: 6973733972

SKYPE: ΜΑΛΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

SOCIAL MEDIA

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/dinos__m

ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK: https://www.facebook.com/mallioskonstantinos

TWITTER: https://twitter.com/Mallioskon

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΠΛΟΓΚ: https://mallioskonstantinos.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια